+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Langs de Linie Leefstijl- & Vitaliteitscoaching

Hormoonbalans - Slaap - Leefstijl - Vitaliteit - Stressvermindering - Identiteit
Neem contact op
Hoe komt het toch dat jíj je niet super gelukkig voelt?
Je bent best tevreden over hoe je leven eruitziet en je bent trots op wat je tot op heden hebt bereikt. De kinderen hebben je steeds minder vaak nodig en diep van binnen vind je dat best jammer. Hun andere kijk op het leven, hoe ze genieten en het leven vieren is soms een eyeopener voor je. Je werkt parttime en daarnaast heb je de vrijheid om de dingen te doen die je leuk vindt. De weekenden zijn ondertussen gevuld met leuke activiteiten van jou en je partner. Je hebt een fijn huis, wat je nog wat comfortabeler maakt met wat (soms overbodige) luxe of opleukt. Je denkt na over een volgende vakantie terwijl je nog onderweg bent. Je hebt genoeg vrienden om je heen.
Toch voel je je diep van binnen niet gelukkig, onrustig en voel je teleurstelling. Je zou het eenzaamheid, neerslachtigheid kunnen noemen. Op bepaalde momenten voel je een huilbui opkomen die er gewoon even uit moet en verlichting geeft.
Je ervaart allerlei (vage) klachten, maar de huisarts kan niks vinden. Je hebt wel al eens gedacht aan de overgang, maar “dan had de huisarts toch wel gezegd dat het overgangsklachten zijn?” Bovendien menstrueer je nog. Je twijfelt aan jezelf, je haalt geen energie meer uit je werk, je voelt dat het anders moet, maar je hebt geen idee wat en hoe dan anders. Bovenal vind je het best lastig om het uit te spreken.

 

Score

8,8

(n = 50)

Herken je dit?

  • Als je in gesprek bent betrap je jezelf erop dat je de laatste tijd je regelmatig niet op een titel, term, ziektebeeld of de naam kunt komen. Dat vind je ontzettend gênant. Natuurlijk merk je het bij jezelf, maar anderen hebben je er gelukkig nog nooit op gewezen. “Zou dit allemaal komen door dat slechte slapen of hebben leeftijdgenoten die beter slapen daar ook last van?” Je vraagt je af of dit nog over gaat. “Ik word toch niet dement?”
  • Je hebt geen zin in de familieverjaardag, of een etentje bij vrienden maar je durft geen “nee” te zeggen omdat je bang bent dat anderen je asociaal vinden. Toch heb je behoefte aan een avond voor jezelf, want je voelt je moe en lusteloos. Soms voel je je ongeïnteresseerd. Dit durf je eigenlijk niet uit te spreken, maar je zou zo graag horen of andere vrouwen zich ook herkennen in deze egoïstische houding. Is dit een overgangskwaaltje?
  • De vele veranderingen op je werk. Voorheen zag je dat als een uitdaging, maar nu maakt het je onzeker en kun je er wakker van liggen. Je schaamt je omdat je merkt dat je de dingen niet meer zo snel opneemt en dat ze niet meer blijven hangen. Je moet vaker iets opnieuw vragen. Je houdt je groot en zegt er niks over in het team. “Zouden ze me dom vinden of denken dat ik het allemaal niet begrijp? Misschien denken ze dat ik richting burnout ga.” ‘Soms ben ik er zelf bang voor.”
  • Als je je mailbox opent op je werk dan keren de darmen zich om in je buik en sla je steeds vaker in paniek. Al die opdrachten, blijven als een stoorzender in je hoofd hangen. Voorheen kon je dit makkelijk “handelen”. Maar nu leidt het je af, je ervaart een soort van paniek die blokkerend werkt. Je merkt dat je hier wakker van kunt liggen, de dingen moeilijk overziet en jezelf “out of controle” voelt. Dit maakt dat je kortaf reageert, wat je vroeger nooit deed. “Is dit een periode waar ik doorheen moet, of gaat het nooit meer over?”
  • Lekker slapen is al lang verleden tijd. Uitgeput lig je in bed, maar het lukt niet om in slaap te vallen en/of slaap je dan eindelijk, dan word je al na 1,5 – 2 uur wakker terwijl je dacht dat het al bijna ochtend was. Je baalt er enorm van en denkt al na over de to-do list van morgen en dat je fit moet zijn om er weer vol voor te gaan. Je vraagt je af of het weer zo’n nacht gaat worden van vaak wakker worden en veel piekeren. Soms begin je te piekeren en val je onder de ochtend als een blok in slaap. Doodmoe stap je uiteindelijk je bed uit als de wekker gaat.

Je zou rust in je hoofd willen, vertrouwen in jezelf en willen doen wat je hart je ingeeft. Je wilt genieten van het leven en je (klein)kinderen, en wilt leuke dingen doen met je partner. Je wilt stralen en trots zijn op jezelf op wie je bent, als je in de spiegel kijkt. Dolgraag zou je ’s morgens uitgerust wakker worden, klaar om vol energie de dag te beginnen.

 

Wat als je nu niet in actie komt?

Je twijfels en teleurstelling in jezelf en je lijf, je vragen, je overpeinzingen en onzekerheden staan op dit moment je geluk in de weg en maken dat je je terugtrekt. Je wereldje wordt steeds kleiner en eentonig en je slaapt nog slechter. Dat terwijl je verlangt naar een leven in een energiek en krachtig lichaam: een (o)ma die kan luisteren, er wil “zijn voor” thuis en op het werk, op avontuur met de (klein)kinderen. Als je geen aandacht geeft aan de signalen die je lichaam geeft in deze levensfase die de overgang heet, niet in contact komt met jezelf, je energie herstelt en gezondheid, blijf je onrust ervaren. Onrust ofwel stress en overgang gaan niet samen, het brengt je hormonen uit balans en dat maakt dat je ”overleeft” in plaats van “leeft”. Zo oud worden is het laatste wat je wilt.

Ben jij geinteresseerd en wil je graag meer weten?

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

In de overgangsfase kunnen vermoeidheid en onrust je geluk beïnvloeden. Leer hoe je met mijn hulp weer balans en vitaliteit kunt vinden.

3 maanden geleden
Onlangs workshop hormonen en de overgang gedaan. Ik vond het erg leerzaam. Sandra bracht het enthousiast met mooie afwisseling tussen theorie, tips en (inter)actie. Het was voor mij een eye-opener dat hormoonbalans al vanaf je 40e begint te veranderen en de nodige (vage) klachten kan geven, en wat de invloed is van stress. Echt een aanrader!
Martine Rooms

29-6-2023 Over de Workshop 40+- hormonendans. Deze informatie had ik 10 jaar geleden willen hebben. Ik heb nu inzicht in wat er gebeurt in mijn lijf maar ook wat ik zelf kan doen om minder overgangsklachten te ervaren. Ik heb er tips uitgehaald zoals 3 x per dag eten, niet tussendoor en meer krachttraining doen. Hele fijne workshop!

Karin (OZEO)

3-2-3022
Echt een aanrader! Ik heb deze cursus “Beter Slapen doe je zo!” gevolgd en ben heel enthousiast. Het heeft mij zeker geholpen aan een betere nachtrust en een betere kwaliteit van slaap. Sandra geeft heel veel uitleg over de samenhang tussen slapen, voeding, bewegen, ontspannen en hormonen. Goed onderbouwd en voorzien van heel veel praktische tips. Sandra nogmaals heel erg bedankt! 😀👏👍
Janny Vantricht- de Groot

Holistische coaching

Als MARK coach werk ik volgens het 5-dimensionale vitaliteitsmodel. Ik geloof dat, dat wanneer jij de beste versie van jezelf wilt zijn, je te werken hebt aan een optimale totaalbalans gericht op de hele mens, in 5 dimensies. 

Over mij

Ik ben Sandra van Dorsselaer, gecertificeerd MARK leefstijl- en vitaliteitscoach en trainer Hormoonfactor in opleiding bij Sonnevelt Opleidingen. Mijn grote passie: mensen, hun gezondheid en vitaliteit, en sporten. Het lichaam en geest zitten zo bijzonder en fascinerend in elkaar, ik kan me er elke dag weer over……

Contact

Neem gerust contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.

Wat zeggen anderen?

“Blij te zijn gestart bij Langs de Linie. Sandra geeft goede tips voor het verbeteren van mijn leefstijl. Tevens spoort zij mij aan tot lichaamsbeweging, legt alles duidelijk uit en neemt de tijd voor je. Ze motiveert en stimuleert om er vol voor te gaan…”

Marcia Wenzler

“Sandra is iemand die je echt een boost kan geven! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en je voelt dat ze oprecht is. Ze licht je goede en positieve punten op maar gaat geen confrontatie uit de weg door ook stil te staan bij je werk/ontwikkelpunten en al dan niet je evolutie hier in. Dit uiteraard op een liefdevolle en respectvolle manier! Hele fijne coaching!”

Sara Verstraete

Ga naar het contactformulier om te onderzoeken wat ik voor jou kan betekenen!